torsdag 4. juli 2013

Asier Illarramendi til Real Madrid?

Nøkkelinformasjon
Født: 8. Mars 1990 (23 år)
Hjemsted: Mutriku (Gipuzkoa)
Posisjon: Midtbanespiller
Nummer: 8
Kallenavn: Illarra

Illarramendi har spilt to gode sesonger for Real Sociedad, og nå begynner Europa å få øynene opp for den blonde baskeren. Det er ingen hemmelighet at "Illarra" har utviklet seg til å bli kanskje Real Sociedad sin viktigste spiller. Statistikken sier det samme da La Real kun har vunnet én av de seks kampene Illarramendi ikke har deltatt i (12/13 sesongen). Interessen minsket ikke etter U-21 EM i Israel, der han og Spania tok gull.


                Spania U-21: Iñigo Martínez og Asier Illarramendi feirer EM-gull i Israel.

I etterkant av EM-triumfen har det vært en overflod av rykter om klubber som ønsker seg Illarramendi. De to heteste ryktene har vært interessen fra Arsenal og Real Madrid. Ryktet sier Arsenal presenterte et bud på € 12 millioner til Real Sociedad. Dette budet ble raskt avslått av klubbpresident Jokin Aperribay. De siste dagene har Real Madrid virkelig meldt seg på i kampen om "Illarra's" underskrift. De fleste var egentlig lite bekymret for dette, men da en av Real Sociedad sine talsmenn, Oier Fano, utbrøt han var bekymret for Illarramendi's fortsettelse i klubben, ble det panikk blant supporterne. Avisen "El Mundo" skrev i dag at Real Madrid byr € 26 millioner for Illarramendi, og at klubben har 48 timer på å bestemme seg. Den baskiske  TV-stasjonen "ETB" meldte i natt at spilleren vil få fire ganger så mye lønn som han får nå i Real Sociedad. Ryktene sier det var Zinedine Zidane som oppfordret Carlo Ancelotti å hente Illarramendi, i stedet for Marco Veratti. Ancelotti skal ha sett et par videoer av "Illarra" fra U-21 EM, og gitt grønt lys.

Utkjøpsklausulen til Asier Illarramendi ligger på € 30 millioner. Real Sociedad forhandler ikke, men betales klausulen, er det ikke noe å forhandle om. Alt vil i så tilfelle stå på Asier Illarramendi selv.

Illarramendi har utallige ganger uttrykket sin kjærlighet for Real Sociedad. Han er med Carlos Martínez den eneste spilleren med kontrakt til 2018. Et bytte av klubb ville være et stort nederlag for alle Real Sociedad-fans. De ser på "Illarra" som en "Don", og kaller han for "Guden fra Mutriku". Om Illarramendi forsvinner, må Real Sociedad klare seg uten kompasset sitt i veien mot Champions League.

Akkurat nå befinner Illarramendi seg på ferie i Menorca. Vi vil sannsynligvis ikke vite noe mer om den potensielle overgangen før han er tilbake på treningsfeltet, torsdag neste uke.

Spillestil
For de som ikke kjenner Illarramendi så er han en veldig komplett midtbanespiller. Han er den som strør pasninger i Real Sociedad. Alltid tilgjengelig for medspillerne. "Illarra" er god med begge føtter og slår som regel strøkne langpasninger. Han er en god ballrøver og har gode offensive kvaliteter. Det er også krutt i skuddene hans, men han er ikke den fødte målscorer. Det eneste negative med Illarramendi er at han ikke er spesielt rask. Han pådrar seg ofte gule kort når motstanderlaget kontrer.

Funfact: Asier Illarramendi hadde høyest pasningspresisjon i U-21 EM. Den var på 94.7%.

Legger ved et klipp fra U-21 EM, da "Illarra" finter bort fire tyske spillere:

Nå gjenstår det bare å se om Illarramendi føler så mye for klubben som han har gitt uttrykk for.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar